Războiul din Ucraina ne priveşte pe toţi

Războiul din Ucraina ne priveşte pe toţi.

Şi nu pentru că este în Ucraina ci pentru că este al treilea război mondial ce, deocamdată, se desfăşoară doar în Ucraina, deşi „ghioceii” războiului se străduiesc să apară şi în Kosovo, Bosnia, Taiwan…

Abia când înţelegem că e vorba de al treilea război mondial, care va reaşeza ordinea mondială, înţelegem şi care sunt mizele sale reale pentru noi.

Iar mizele sunt sufleteşti.

Dacă Vestul va câştiga acest război, lumea va intra într-un coşmar totalitar, cu corectitudine politică, deliruri gender, deliruri ecologiste şi alte nebunii de acest gen.

Le „pregustăm”, deja….

Dacă va câştiga Estul, nu o să vină o lume mai bună, dar vom continua să trăim într-o lume cu probleme, complicaţii, râs şi plâns, griji, războaie, crize succesive.

Adică o lume nomală.

Nu este o luptă între două ideologii ci este o luptă între globalizarea ideologică a Occidentului şi state normale, cu virtuţile şi păcatele lor, care se opun acestei globalizări.

Nici Rusia, nici China, nu vor să impună modelul lor politic lumii. Nu se vorbeşte despre „putinizarea” sau „chinezificarea” Vestului.

Din contra, se vorbeşte despre suveranitate şi pragmatism în relaţiile internaţionale şi în cele economice.

Putin nu vrea un putin la Bruxelles sau Berlin, ci vrea oameni rezonabili, raţionali, capabili să discute dincolo de propriile blocaje ideologice.

Nici Xi nu vrea să ne vadă în cămăşuţe maoiste ci doar bucurându-ne de chinezăriile sale şi suficient de prosperi ca să cumpărăm noua generaţie Huawei.

În schimb, Vestul vrea toată lumea la fel: distrusă moral, anticreştină ca valori şi mod de viaţă, degenerată intelectual şi disciplinată corect politic.

Şi o spun direct, o spun deschis, nu se ascund după degete.

Tocmai această sinceritate ideologică a Vestului şi non-ideologică a Estului indică că mizele acestui război sunt spirituale şi nu vom avea scuză în faţa lui Dumnezeu pentru opţiunile noastre.

Desigur, excludem aici pe sărmanii cu duhul care chiar cred în propaganda zelenskiană….

Iată, sunt două opţiuni: normalitatea, cu toate imperfecţiunile sale, sau totalitarismul ideologic globalist…..

Eu am ales.

11

Publicitate

3 gânduri despre „Războiul din Ucraina ne priveşte pe toţi

    1. Si eu care credeam ca viata normala inseamna de fapt viata intr-un stat liber si democrat in care poti sa spui sau faci aproape orice sub rezerva ca poti fi judecat pentru ceea ce spui sau faci de concetatenii tai dar si sistemul statului in care traiesti.

      Apreciat de 1 persoană

  1. Alegerea sistemului politic si a tipului de societate in care vrem sa traim este parte a libertatii individuale – cu conditia de a alege in cunostinta de cauza si nu manipulati de „cainii cu covrigi in coada”. Problema e ca un sistem (al Vestului) nu-i lasa pe altii sa traiasca asa cum vor si au trait dintotdeauna – „democratie” cu sila nu se poate – vezi cazul tarilor arabe. Presand in contiuare politic si militar tari mai mari sau mai mici, le obliga pe acestea fie sa se izoleze (Coreea de Nord), fie sa se schimbe in rau (Romania, Ucraina), fie sa cheluiasca mult prea mult pentru aparare (China, Rusia), impedicand astfel dezvoltarea lor organica. Deci, alegerea individuala – desigur, in cazul domnului Duca o alegere de constiinta si nu economica (ca in cazul majoritatii emigantilor „spre vest” ) – nu rezolva din pacate problema colectivitatii (dezvoltarea libera si specifica a tarilor). Rusia a ales singurul mod practic de a rezolva aceasta situatie. Cu costuri, cu pierderi umane grele, dar altfel nu se poate. Si se pare ca a fost inteleasa de majoritatea tarilor ne-vasale SUA.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s