9 gânduri despre războiul din Ucraina

 1. Războiul din Ucraina este al treilea război mondial care, din fericire, se poartă doar în Ucraina. Și să sperăm, cu cinism față de ucraineni, că nu se va extinde mai mult.
  Practic în spatele Ucrainei se găsește SUA, se găsește NATO, se găsesc cam toate slugile americanilor.
  În spatele Rusiei și alături de Rusia se găsesc state care au obosit să mai accepte hegemonia americană și a anexelor sale din vestul Europei.
 2. Ucraina a pierdut deja războiul. Cu toate ajutoarele militare occidentale, Ucraina este terminată economic și terminată militar.
 3. Federația Rusă a anexat 4 teritorii ce au aparținut Ucrainei, dar cel mai probabil acesta este începutul. Probabil până de Paștile viitor, cel puțin alte două regiuni încă ucrainene vor deveni rusești și Ucraina va pierde definitiv ieșirea la mare.
  Dacă nu dorește acest final, Ucraina trebuie să capituleze acum.
 4. Faptul că statele aliate și apropiate de Rusia nu au recunoscut anexarea acestor teritorii este irelevant. Ba chiar e logic.
  Dacă recunoșteau această anexare, aveau o serie de probleme acum. Și inutile.
 5. Comunitatea internațională va recunoaște anexarea acestor teritorii după momentul păcii.
  Aceasta pentru că, după capitulare, Ucraina va fi prima care va recunoaște pierderea acestor teritorii. Iar după recunoașterea Ucrainei că aceste teritorii nu îi mai aparțin, ar fi chiar hilar ca România, de exemplu, să nu accepte noile frontiere.
 6. Înfrângerea Ucrainei va fi înfrângerea militară și economică a Occidentului.
  Întregul Occident face sacrificii uriașe pentru a susține Ucraina. Economiile UE și SUA sunt puse la grea încercare, se livrează cantități uriașe de resurse ( doar statul Ucraina costă Occidentul vreo 50 de miliarde de dolari, însă pierderile economice datorate sancțiunilor sunt de ordinul sutelor de miliarde de dolari pe lună).
  Când Ucraina va capitula, tot efortul occidental va fi în van și Occidentul, oficial, va pierde.
 7. Înfrângerea Ucrainei va fi și sfârșitul moral al hegemoniei occidentale. Va fi confirmarea faptului că Occidentul nu mai este o mare putere globală și nu mai contează.
  Nu mai spun ceea ce e evident de acum: Occidentul eșuează în a mai oferi prosperitate alor săi. Ori aceasta este înfrângerea totală.
  Pentru ce respectam Occidentul? Că putea să ofere ceva mai mult cetățenilor săi decât restul lumii. Acum nu mai poate oferi nimic.
 8. Este evident pentru oricine este de bună-credință că Rusia nu a plecat în acest drum al războiului fără o planificare.
  Referendumurile și anexarea arată că există un calendar bine pus la punct probabil înainte de februarie. Iar cel mai bun argument este…ofensiva ucraineană.
  Încercarea Vestului de a forța o ofensivă ucraineană acum indică că de fapt scopul ofensivei era să dea peste cap calendarul rusesc (calendar pe care, desigur, și Vestul îl știe- că doar CIA și serviciile secrete occidentale nu or fi chiar toate drogate).
 9. După capitularea Ucrainei, se vor reîmpărți sferele de influență în lume și în Europa. Și, cu excepția României și Albaniei, niciun stat din sud-estul Europei nu este atât de doritor de Vest….

Publicitate

8 gânduri despre „9 gânduri despre războiul din Ucraina

 1. Îmi este imposibil sa înțeleg de ce Europa sacrifica totul pentru susținerea unei tari care nu i-a adus niciun beneficiu. Da, aveau nevoie de ajutor umanitar dar sa ajungă sa-si îngenuncheze propria populație, sa-si distrugă `propria economie, sa șteargă definitiv încrederea oamenilor în propriile guverne….Nu înțeleg.

  Apreciază

 2. Pentru o mai bună înţelegere a situaţiei. Acest conflict a plecat de la interzicerea limbii materne în Ucraina de Est. Acolo, la ultimul recensământ 80% din populaţie a declarat ca limbă maternă, limba rusă. Cu toate acestea, guvernul naţionalist de la Kiev a interzis-o. Interdicţia de a folosi limba maternă a vizat 8 milioane de rusofoni din Ucraina de Est şi aproape un milion de români şi moldoveni, din Bucovina, Herţa şi Maramureşul de Nord (teritorii româneşti ocupate ilegal de Ucraina, pe vremea când era sovietică, în baza pactului Molotov-Ribbentrop). Dacă pe noi, în nota de laşitate tradiţională, ne doare la bască de batjocura la care sunt supuşi românii din Ucraina, ruşii au avut o altă atitudine. Pentru a înţelege mai bine cum stau lucrurile acolo, imaginaţi-vă ce-ar fi la Budapesta, Bruxelles şi Washington dacă mâine Ciucă ar interzice limba maghiară în Covasna şi Harghita. Şi acum aştept să mă etichetaţi ca putinist, idiot util etc. Sănătate.
  Limba ucraineană a fost tot timpul limba oficială. Exact ca româna în România. Dar drepturile minorităţilor la şcolarizare în limba lor MATERNĂ e alt subiect. Şcolile în limba română/moldovenească funcţionau pe vremea lui Stalin! Au funcţionat şi în Ucraina postsovietică, pe vremea preşedinţilor Kravciuk, Kuczma, Ianukovici! Apoi s-a terminat. A început „ucrainizarea”! Chiar şi tăbliţa înlăturată e o dovadă. Denumirea localităţii era scrisă în ucraineană şi engleză (!). Într-o zonă în care rusofonii sunt majoritari. E ca şi cum în capitala judeţului Covasna (Sfântu Gheorghe) am da jos tăbliţa ungurească ( Sepsiszentgyörgy) şi am pune în locul ei varianta englezească „Saint George”.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Încălcările grave ale drepturilor minorităţilor în Ucraina (începute premeditat acum opt ani) au fost tolerate de UE, din momentul în care Kievul a adoptat o politică proamericană. Mediile de informare europene, atât de sensibile la drepturile minorităţilor, au ignorat total acest aspect.
  Dar închiderea şcolilor nu e totul. Structurile paramilitare (Azov) au început epurarea etnică, prin uciderea a mii de etnici ruşi. Nici acest aspect nu a deranjat Europa. Şi ştiţi de ce? S-a dorit stârnirea Rusiei, pentru a demara acest război. Care scoate Rusia de pe piaţa europeană, prin sacrificarea Ucrainei. Eu nu le găsesc justificări. Încerc să explic fenomenul care nu e nici pe departe atât de simplu cum pare la prima vedere. Rusia e scoasă de pe piaţa europeană. Exportul ucrainean este grav diminuat. Dar efectele asupra calităţii vieţii oamenilor în UE sunt dure. În decurs de un an preţurile la energie, pâine, gaze, combustibili, oţel, cărbune aproape că s-au dublat. Şi acesta e doar începutul. Inflaţia şi recesiunea economică vor fi greu de suportat în următorii cinci ani. Vom aloca sute de miliarde pentru apărare, vom cheltui bani grei pentru întreţinerea Ucrainei şi a milioanelor de refugiaţi…

  Apreciază

 4. Bărbieritul nu te face om. Francezii lui Napoleon erau bărbieriţi şi au prefăcut Moscova în cenuşă. Şi ştiţi de ce? Pentru că Rusia făcea comerţ cu Anglia!!! Războiul ruso-turc din 1877 s-a terminat cu victoria Rusiei. Ca primă consecinţă, pe harta Europei au apărut trei state noi, INDEPENDENTE: Serbia, Bulgaria şi România. Profitând de războiul ruso-turc (la care au participat şi români, bulgari şi sârbi), Imperiul Austro-Ungar a eliberat Bosnia de sub turci, pe care a ANEXAT-o imediat! Acesta a fost motivul pentru care Gavril Prinkip îl va asasina pe Franz Ferdinand la Sarajevo. Dacă vreţi să analizaţi obiectiv evenimentele istorice, încercaţi să vă debarasaţi, fie şi pe moment, de rusofobie, şi de orice homofobie…

  Apreciază

 5. Domnule Duca, ofensiva ucrainiana exista si are rezultate. Nu putem nega acest fapt. Care este planul Rusiei, ca mai are de eliberat un sfert din Zaporojie si jumate din Donetsk? Doar dupa aceea putem discuta de concluziile dumneavoastra. Chiar si dupa realizarea acestui obiectiv, tot nu e clar ce se va intampla dupa o eventuala pace – raman americanii cu mana pe Ucraina? Deci tot nu se rezolva problema de fond?

  Apreciază

 6. Rusia stat agresor al Ucrainei este acolo din motive pur economice :
  Atat in vest cat si in est cat si in Marea neagră exista rezerve de petrol si Gaze care ar reduce dependenta de Rusia si ar micsora influența Energetica a Rusiei. Nu mai luam in discutie rezervele de Lithiu din Donetsk’s metal absolut necesar pt EV.
  Eu rămân la opinia personală ca Rusia a pierdut partida deoarece America & Occidentul sunt mai puternice militar dar si datorita corupției aparatului de stat rusesc. A doua armată a lumii este desumflata rău dupa un clinci cu Ukraina dar ma intreb cum poti emite pretenții la confruntare militara cu NATO?!
  Vom asista la dezintegrarea Rusiei pe model URSS

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s