Mitingul din 2 octombrie.

Eșecul mitingului din 2 octombrie arată eșecul mișcării suveraniste din România.
Nu pentru că românii nu ar fi suveraniști, ci pentru că liderii suveraniști nu sunt credibili, nu sunt convingători, nu emană sinceritate.

Într-o Românie încovoiată de inflație, presată de facturi, guvernată de un circ al imbecililor, în care nimic nu mai merge cum trebuie, te-ai aștepta ca lumea să protesteze.
Nu o face pentru că nu vede alternative.
Și…sunt alternative?

Este AUR o alternativă la politica mainstream? Poate fi un om limitat intelectual și ca vocabular, un sărman golănaș de stadion upgradat mediatic la statutul de șef de partid, alternativă la bolovanul ăla transpirat de Ciucă sau la știuletele lăcrămos care e Ciolacu?
Pot fi parlamentarii AUR, unii dintre ei analfabeți funcțional, mai toți sterili intelectual, o alternativă la cirezile parlamentare PNL, PSD și USR?

Evident că nu.

Este Diana Șoșoacă, un ”vadim” cu mai puțin umor o alternativă?
Evident că nu.

Este partidul lui Chitic, Capsali, Constantinescu și Aurelian Popa o alternativă?
Sincer, după lansarea aia anemică, cu Dan Puric făcând show-ul său standard, urmat de aceleași discursuri previzibile ale liderilor, nu știu cum aș putea spune că ”da”.

Este Dragnea o alternativă?
E tot mai evident că nu. Omul când vede o țâță sau o fesă e ….cauză pierdută.

Este Aurelian Pavelescu cu PNȚCD-ul, o alternativă?
PNȚCD este un partid mort pe care nu îl mai poate învia nici Viktor Orban.

Pur și simplu mișcarea suveranistă este paralizată. Și să dai vina pe servicii este facil.
Totuși, nu serviciile secrete au obligat cu pistolul la cap pe oameni altfel normali la cap să se compromită cu Lazarus și Bahmu….
Nu te poți asocia cu lumpenul mediatic, fie el și reeșapat suveranist, nu te poți compromite cu toți țăcăniții gen „stegarul dac” și alți geți și hiperboreeni de ziua a șaptea, și să poți spera că vei căpăta o legitimitate națională.

Da. Desigur, te poți mulțumi cu micul univers al țăcăniților geto-daco-legionaro- talibano-reeșapato-nebuni. Poți să devii chiar o vedetă de talia lui Oreste, a părintelui Singurov și poți spera că vei deveni invitatul permanent al lui Luis Lazarus. Ba chiar poate te împrietenești și cu Lou Lou… Dar nu vei atinge nivelul acela de seriozitate care să te facă să joci la mai mare.

Apoi infinitul subiect cu vaccinatul trebuie depășit.
Gata. Vaccinarea obligatorie a căzut, majoritatea românilor s-au vaccinat la chiuvetă, povestea cu pandemia s-a terminat ca și cum nu ar fi fost. Ce tot se rămâne în ea?
Aici am învins.
Dar acum alta este agenda mare.

Dar ca să intri în agenda mare, trebuie să demonstrezi/mimezi un dram de competență, să arăți că ai soluții.
Or tocmai astea lipsesc.

Mitingurile suveraniste adună aceeași faună de ani de zile. O faună care e departe de a fi relevantă, impresionantă și capabilă să cucerească încrederea oamenilor.

În fapt, cum indică toate sondajele de opinie, această faună este de 15% (AUR), plus alte 4-5 % ceilalți: adică 20 % din….cei nici 40 la % care mai ies la vot.
Adică undeva la 7-8% din populația majoră a României.
Sunt aceștia România? Evident că nu….
Dar aici le place liderilor suveraniști români să „băltească”, lăsându-se influențați de circul aproape constant al acestei tabere, de toată țăcănelile conspiraționiste, de toate poveștile patriotice și de re-eșaparea în politică a tabloidului.

Nefiind lideri capabili să își formeze propriul electorat, sfârșesc prin a se lăsa deformați până la grotescă caricatură de un electorat amărât la minte.

Scriu aceste rânduri din Istanbul.
Ce ar fi fost ca în Turcia, Erdogan să se fi lăsat influențat și transformat de propriul electorat? Ar mai fost el președintele Turciei? Ar mai fi fost Turcia mare? Nu.
La fel e și cazul Ungariei, și cazul Rusiei.

Liderii autentici conving oamenii, conduc oamenii, nu se lasă conduși de oameni într-un amestec uneori suprarealist de show pseudo-intelectual, marca Dan Puric și șușanea ”televizată” cu Luis și Bahmu…

E tot mai evident că soarta României va depinde tot timpul de ”afară”. Fie că acel ”afară” va fi Washington, Bruxelles, Moscova sau Ankara, România nu are și nici nu va avea prea curând puterea de a negocia suveranist interesele sale.
Pentru că nu are lideri.

Publicitate

3 gânduri despre „Mitingul din 2 octombrie.

  1. Pare ca poporul român este cuprins de o profunda indiferenta, însă citind comentariile pe internet realizezi ca de fapt chiar îi pasa însă nu găsește nicicum acel personaj pe care ar putea sa-l urmeze cu încredere. Nu știu de ce m-am dus cu gândul la bolnavul de la lacul Vitezda pe care IIsus l-a întrebat: „Voiești sa te faci sănătos?” Si bolnavul i-a răspuns: „Doamne, nu am om care sa ma arunce în scăldătoare când se tulbura apa.” Asa si poporul român. Nu are OM.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Corecta si realista analiza. Mai putin aprecierile legate de dl. Puric, probabil singura voce coerenta suveranista la 20 de milioane de romani. Stiu ca nu-l agreati nici pe domnul Calin Georgescu, care, desi lipsit de carisma, are un discurs cat de cat unitar in limitele in care se pot spune anumite lucruri. Diana Sosoaca are priza la un segment ingust de electorat, nu poate fi etalonul pe care ni-l dorim, dar cred ca este o persoana implicata. Simion & compania sunt practic compromisi si nu pot face „politica mare”. Dar intrebarea este – au aparut lideri ca Putin, Erdogan, Orban si Vukici din intamplare, ori popoarele respective – ADN-ul lor – i-au creat? Este posibil ca ADN-ul nostru sa nu poata produce un asftfel de lider, oricat l-am astepta. Acesti lideri sunt cine sunt pentru ca popoarele lor reactioneaza altfel, inteleg suveranitatea la alt nivel decat marea majoritate a romanilor, inteleg de unde vine pericolul, si au gasit unitatea de gandire si actiune pentru a contracara globalismul. Che Guevara a inteles asta din propria experienta de revolutionar – in Cuba revolutia nationalista a fost posibila pentru ca poporul cubanez a reactionat intr-un fel favorabil. Acelasi Che a esuat in Africa mai tarziu pentru cei de acolo au avut alta reactie la aceasi idee nationalista. In concluzie, de unde trebuie inceput? Nu poate fi decat de la educatie, iar domnul Dan Puric este singura voce (din pacate) care „face educatie” intr-un ocean de manipulare, neo-progresism, si badaranie. Trebuie ca fiecare dintre noi (care avem un dram de educatie si patriotism) sa facem o alegere constienta, impusa, al propriului comportament si un limbaj prin care sa se simta acest comportament. O munca de generatii din pacate.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Pune-ți tată turban pe cap, șalvari și papuci cu vârf întors , barbă ai și te înfățișează în fața nației valahe ca uns al Sultanului pe post de Suveranist mioritic și ia hora înainte. Ia fă-ne praf!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s