Totul se joacă…

Am urmărit cu un oareșce interes pasiunea și tragismul din tabăra suveranistă, din cauza loviturii date Curții Constituționale și Constituției în noile legi ale justiției.

Eu sunt mai resemnat: va fi și mai rău dacă pierde Rusia războiul, vom putea să îndreptăm toate prostiile astea doar dacă Vestul va fi înfrânt.

Da. E simplu ca lumina zilei faptul că suntem în război și că acest război, departe de a fi războiul dintre Rusia și Ucraina, este de fapt un război mondial, între Rusia, susținută de puterile emergente și Vestul care a transformat Ucraina în carnea sa de tun.

Dacă războiul va fi câștigat de Vest, suveranitatea României, o vorbă în vânt de pe acum, va deveni istorie și mersul nivelarea conformă cu ideologiile progresiste, nu va putea fi împiedicat de nimeni.

Iar explicația este simplă: România nu are suficientă energie internă pentru a juca cartea suveranistă. Pur și simplu România nu e Ungaria sau Polonia. În România, presa, ”societatea civilă”, școlile și mediul universitar, sunt pe lângă partide, controlate aproape total de comisarii ideologici progresiști.
Iar Bisericile sunt cumpărate și șantajate pentru a nu se transforma într-o opoziție serioasă.

Pur și simplu suveranismul românesc și conservatorismul românesc sunt curente irelevante și marginale în acest moment. Iar cu o victorie a Vestului, cătușa ideologică se va strânge, nu va slăbi. Și progresismul va deveni, inevitabil, totalitarism.

În schimb, o victorie a Rusiei va permite mari schimbări geopolitice, care vor oferi României o șansă de moment. E posibil, chiar probabil, ca România să fie părăsită de Vest la renegocierea sferelor de influență a lumii și vom avea o fereastră de oportunitate de a ne ridica în picioare și a reconstrui demnitatea românească.

O vom folosi? Nu știu. Și nu sunt prooroc.
Însă ce pot să spun cu certitudine este faptul că ”se joacă”. Un război mondial, cum este acela pe care îl trăim, va schimba fața lumii.

Publicitate

6 gânduri despre „Totul se joacă…

 1. Așa maestre pe când preconizezi Victoria? fie a Vestului, fie a Estului? Ca noi de bine mersi încă jucam rolul bimilenar de a fi la „intersecția mărilor imperii”. Cam după 2, 4, 7, 10 ani?

  Apreciază

 2. „…..pentru a juCA CArtea” sa fii doctor si sa faci asemenea greseli care pe orice om normal l-ar zgaria pe timpan. Infine….
  Rusia a pierdut deja razboiul. Si chiar daca l-ar fi castigat , uiti un lucru : romanii intr-o majoritate covarsitoare au vrut in NATO si UE. SI NU VOR SA PLECE. Asa ca se vede limpede ca analizele tale sunt strict marfa livrata contra rublelor.
  E adevarat ca progresismul e un cancer care vine din west , insa tot de acolo va trebui si stopat. Si asa cred ca se va intampla.

  Apreciază

  1. Care a fost rezultatul referendumului pentru aderarea la NATO la care majoritatea covarsitoare si-a dat acordul? A, nu a fost referendum? Deci despre ce vorbim?

   Apreciază

 3. Pana una-alta, ma cam tem ca o sa fim „agatati” si noi in razboiul asta! E o pedeapsa pe care ne-o meritam! Chiar vedeam la cineva pe Facebook niste poze facute din masina in timp ce se afla in drum spre Bucuresti, undeva langa Urziceni. Niste canistre imense de kerosen pazite de politisti erau transportate spre nordul tarii ca sa-i alimenteze pe ucraineni! Tara arde si baba se piaptana! Nu-mi iese din minte ce zicea Lukasenko acum cateva saptamani ca Moldova si Romania vor fi agatate si ele in razboiul asta! Carne de tun! ….

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s