Halepuța națională

Urmăresc de nevoie tot circul acesta din jurul Simonei Halep. Toată lumea vorbește despre doamna Halep…. Recunosc, nu mă pricep deloc la tenis și nici nu țin să mă pricep. De aceea, recunosc, nu m-a durut în fund (chiar, de ce e prostia asta de expresie cu ”durutul în fund”?)de vreuna din victoriile în tenis ale Simonei Halep, așa cum puțin îmi pasă dacă doamna Halep s-a ”dopat” sau nu.


De asemenea, recunosc că am nu doar un dezinteres ci și un dram de dezamăgire față de pasiunile astea sportive ce frământă societățile periodic. Chiar așa de stupidă este umanitatea încât se lasă dusă de pasiuni, admirații, dezamăgiri și chiar și violență doar privind niște sportivi și desfășurarea unor sporturi?

De aceea textul meu este despre această dezamăgire.
Văd o pasiune românească stârnită în jurul doamnei Halep. Românitatea românilor a fost amenințată cu obezitatea de cât se umflase pentru că doamna Halep a lovit cu o paletă o minge.
Acum, românitatea românilor este rănită de faptul că doamna Halep a fost acuzată/dovedită că s-a dopat.

Cu tot dragul, România este lovită de un val uriaș de inflație. Românii nu se revoltă, nu se supără. Facturile sunt enorme. Românii nu ies în stradă. Ratele bancare cresc voinicește. Românii nu semnează nici măcar o petiție.

Parlamentul României a votat, cu cinism, o inepție care practic distrugea suveranitatea națională, făcând irelevantă Constituția. Românii stau cuminți….

Armatele străine au transformat țara asta într-o bază militară ce se pregătește de al treilea război mondial. Românii nu se supără…

Dar faptul că Halepuța a halit niște pastile, gata, provoacă pasiuni, deschide cutia ”teoriilor conspirațiilor”. Românii nu se simt victime când țara lor e ocupată de armate străine, dar sunt gata să se victimizeze văzând în testul anti-doping al doamnei Halep o ”conspirație” anti-românească.

Ce mi-ar fi plăcut să văd pe români făcându-și eroi oameni care chiar au făcut ceva pentru țara asta. Și să îi văd apărând cu pasiunea pe care o investesc într-o doamnă care joacă tenis pe bani grei (dar au investit-o și în niște gimnaste, în niște băieți care joacă niște miuțe și devin milionari pentru asta, etc), apărând oameni care chiar au făcut ceva măreț.

Și nu mă refer aici doar la oameni de cultură, artiști, gânditori. Mă refer la ….politicieni sau administratori.
Un primar bun, umflat pe bună dreptate sau nu de către DNA- că poți fi un bun primar și să ”te mai și lingi pe degete după ce umbli la borcanul cu miere- ar trebui apărat cel puțin cu aceeași pasiune cu care este apărată doamna Halep.

Da. Andrei Chiliman sigur nu avea sânii Simonei Halep și nici Liviu Dragnea nu se putea lăuda cu nasul operat al tenismenei, nici Adrian Severin nu avea privirea sexy a frumoasei machidoance, așa cum Adrian Năstase nu se poate lăuda cu talentul ei la tenis.
Dar toți oamenii aceștia, și mulți alții, au făcut, cu toate păcatele lor, multe sau puține, grave sau mai puțin grave, mult bine țării ăsteia și o treabă bună în politică.

Dar când au fost prinși de DNA (pe nedrept sau pe drept), oameni cărora le-a fost bine datorită activității acestora, nimeni nu le-a luat apărare. Și când spun ”le-a fost bine”, mă refer la un bine concret, care ține de măsuri politice și sociale bune, decizii administrative care ne-au ”afectat pozitiv pe toți, nu la satisfacția morală, din fotoliu, între două beri, că ”Halepuța noastră” a mai câștigat un meci și câteva sute de mii de euro….

Nu pot să nu remarc că naționalismul românesc este unul de tribună, de microbist sau…de cimitir. Pur și simplu, ni se scoală patriotismul la excitanți stupizi iar în fața marilor probleme și provocări care chiar ar trebui să ne provoace patriotismul, suntem ….euglene verzi…..

Publicitate

7 gânduri despre „Halepuța națională

 1. Va inteleg punctul de vedere – si „fenomenul” se poate extinde si in alte tari – dar poate imi aduceti aminte de binele facut de Adrian Severin si Adrian Nastase. Ca amandoi au pus umarul sa ajungem unde suntem azi.

  Apreciază

  1. Oare tu esti strain de Romania de nu stii cele ce s-au intamplat si cum a evoluat situatia in tara in ultimii ani, sub forma reductionismelor, revoltelor si a pretextelor?

   Apreciază

   1. Postarea ta nu este un raspuns la intrebarea mea. Regimurile Basescu si Iohannis, nocive, nu „spala” anumite personaje de pacatele lor. Deci, inca o data, care sunt realizarile celor doi?

    Apreciază

  2. Una e sa lucrezi cu materialul clientului, alta e sa te faci ca nici usturoi n-ai mancat, nici gura nu-ti miroase! S-au erijat cumva Nastase si Severin vreodata, sau au acuzat si condamnat arbitrar vreodata ceva sau pe cineva!? …

   Apreciază

 2. Românii acționează când îi stârnește presa. Li se spune să latre, latră. Nu li se spune, atunci tac. De 30 de ani, ce zice media aia spun și ei! Zero gândire proprie, zero filtre personale! Toți trăiesc hipnotizați, zombificați, amnezici!

  Apreciază

  1. De acord cu tine, doar că: (mai) există vreo soluție pentru trezirea la viață a acestui popor de legume? care o fi? sau suntem total lobotomizați, deci fără speranță? ce trebuie să ni se întâmple ca să ne trezim și să ne sculăm măcar în genunchi?… că acum suntem pe burtă, în stare de leșin.

   Apreciază

 3. Am inteles ca s-a rugat emirul Qatarului de Putin si a aranjat ca sa ii ingaduie sa treaca cu bine World Cup 2022 si sa nu-i strice combinatiile in emirat pe perioada campionatului! Cel mai probabil dupa World Cup se va acutiza conflictul din Ucraina!
  Zilele astea mi-a venit in minte poza cu Putin cand i-a daruit lui Dodon o harta cu Moldova istorica!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s