Ce opinii ”controversate” am

Primesc mesaje de genul: ”Sunt uluit că tu care gâdești așa pe tema asta, poți gândi altfel pe tema ailaltă” sau ”Nu mă așteptam ca tu să…”.
Fac o listă cu opiniile mele, pe scurt, pe anumite teme „sensibile”, poate vor fi mai puțin ”uimiți”.
1. Sunt catolic de rit bizantin, îndrăgostit de ritul bizantin.
2. Cred că viitorul României depinde de trezirea Bisericii Ortodoxe și conștientizarea dimensiunii misionare și sociale de către aceasta.
3. Sunt pentru dialogul și colaborarea între toate confesiunile creștine. Dar nu sunt de acord cu felul în care mișcarea ecumenică înțelege acest dialog, prin relativism teologic și otrăvire ideologică.
4. Cred că societatea civilă e reprezentată mai ales de culte și categoric nu de către ong-uri stipendiate de cercuri de interese străine.
5. Cred că homosexualitatea este este o dramă psihică ce trebuie depășită, vindecată. Sunt contra ”căsătoriilor„ homosexuale.
6. Sunt contra oricărei formule care încearcă să scoată sexualitatea din dormitor și să o transforme în politică publică.
7.Sunt eurosceptic. Cred că Uniunea Europeană este un proiect pe termen mediu și lung profund nociv pentru Europa, urmărind uniformizarea ideologică a acesteia.
8. Sunt anti- naționalist. Cred că ideologia naționalistă nu a făcut niciodată bine vreunei țări. Opun naționalismului patriotismul civic, conștiința și loialitatea de cetățean al țării tale.
9. Visez la o mai strânsă colaborare a României cu vecinii ei. Cred că politica noastră externă, admirativ submisivă față de Washington, Bruxelles și Berlin și dezinteresată față de vecini, este greșită și cu consecințe dezastruoase.
10. Sunt pro- Israel și atașat sufletește de cauza acestuia, fundamentată mai ales pe rațiuni biblice și creștine.
11. În același timp sunt pentru respectul față de musulmani. Sunt favorabil construcției de moschei (inclusiv a așa numitei ”mega-moschei” din București).
12. Da. Am votat PSD și dacă duminică ar fi alegeri, aș vota cu PSD și ALDE. Nu pentru că aș fi în admirație față de ei ci pentru că sunt singura formulă politică rațională din oferta politică din România.
13. Cred că Ion Iliescu a fost cel mai bun președinte pe care l-a avut România până acum. Opoziția a avut trei ocazii să propună alternative mai bune la Iliescu. Au eșuat de trei ori.
14. Cred că manifestațiile din Piața Universității, ediția din 1990, au fost un act antidemocratic și mitologizarea lor a dus la o întemeiere proastă a viziunii în care s-a înțeles construirea României postcomuniste.
15. Cred că unirea cu republica Moldova este imposibilă și nu accept să particip la un pseudo-patriotism unionist lipsit de realism și de respect față de voința majorității cetățenilor din Moldova.
16. Nu sunt de acord cu prezența militară străină în țara mea.  Nu sunt de acord ca armata română să lupte în războaiele altora, prin Afganistan, Irak sau pe unde o mai fi. Nu sunt de acord cu angrenarea României într-o cursă stupidă a înarmării care ne transformă într-un soi de zănatici războinici la Marea Neagră.
Or mai fi și alte chestii. Mai revin cu update-uri..
Bogdan D.
Publicitate