Discursul unei doamne, reprezentantă a laicatului catolic român, în fața Papei, la Sinod

În Sinodul care se ține zilele aceastea la Roma, o doamnă,Anca Cernea, reprezentantă a laicatului catolic românesc, a ținut un discurs curajos, care- cu foarte mult bun simț- a arătat calea Bisericii.
Calea Bisericii este una singură: evanghelizarea și convertirea prin pocăință. Nu o spune doamna Anca Cernea, o spune Iisus Hristos.

Din păcate, unii mari ierarhi ai Bisericii au încercat să găsească diverse alte căi pentru Biserică: lupta pentru justiție socială, ecologismul, pacea lumii și combaterea discriminărilor.
Iar papa Francisc, în fața căruia Anca Cernea a ținut acest discurs, este din păcate, unul din clericii care confundă Biserica cu un soi de partid sau ong. Dar nu e atât vina lui cât a atmosferei instaurate în Biserica Catolică după conciliul Vatican II. Nu că în Bisericile și confesiunile celelalte ar fi mai bine…
Practic există o tentație a secularizării, care afectează Creștinismul- ispită care a determinat pe mulți specialiști să creadă că de fapt Creștinismul poartă în sine virusul secularismului.

Dar hai să vedem ce spune Anca Cernea:

” Sanctitatea Voastră, Părinți Sinodali, frați și surori,

Reprezint Asociația Medicilor Catolici din București.
Aparțin Bisericii Greco-Catolice din România.
Tatăl meu a fost un lider politic creștin, închis de comuniști timp de 17 ani. Părinții mei se logodiseră, dar nunta lor a avut loc abia după 17 ani. Mama l-a așteptat pe tata în toți acei ani, deși nici măcar nu știa dacă el mai era în viață. Au fost fideli în mod eroic lui Dumnezeu și legământului lor.
Exemplul lor arată că harul lui Dumnezeu poate învinge situații sociale îngrozitoare, precum și sărăcia materială.

Noi, ca medici catolici, care apără viața și familia, vedem această bătălie ca fiind una spirituală.
Sărăcia materială și consumismul nu sunt principalele cauze ale crizei familiei.
Cauza principală a revoluției sexuale și culturale este ideologică.

Maica Domnului de la Fatima a spus că rătăcirile Rusiei se vor răspândi în întreaga lume.
Aceasta s-a făcut mai întâi sub o formă violentă, marxismul clasic, prin uciderea a zeci de milioane de oameni.
Acum se face mai ales prin marxismul cultural. Există o continuitate între revoluția sexuală a lui Lenin, Gramsci, școala de la Frankfurt și ideologia actuală a drepturilor „gay” și a genului.
Marxismul clasic pretindea restructurarea societății printr-o preluare violentă a proprietății.
Acum revoluția merge mai adânc, încercând să redefinească familia, identitatea sexuală și natura umană.

Această ideologie se autointitulează „progresistă”. Dar ea nu este altceva decât vechea ofertă a șarpelui, ca omul să preia controlul, să-i ia locul lui Dumnezeu, să caute mântuirea aici, în această lume.
Este o rătăcire de natură religioasă, gnostică.
Datoria păstorilor este să o recunoască și să avertizeze turma în privința acestui pericol.

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea vi se vor adăuga vouă.”
Misiunea Bisericii este mântuirea sufletelor. Răul, în această lume, vine din păcat. Nu din „inegalitatea veniturilor” sau din „schimbările climatice”.

Soluția este: Evanghelizarea. Convertirea.
Nu creșterea controlui guvernamental. Nu guvernul mondial. Aceștia sunt astăzi principalii agenți care impun marxismul cultural națiunilor noastre, sub forma controlului populației, a sănătății reproductive, a drepturilor gay, a educației gender etc.

Lumea de azi are nevoie nu de îngrădirea libertății, ci de libertatea adevărată: eliberarea de păcat. Mântuirea.

Biserica noastră a fost suprimată de ocupația sovietică. Dar niciunul dintre cei 12 episcopi ai noștri nu și-a trădat comuniunea cu Sfântul Părinte. Biserica noastră a supraviețuit datorită hotărârii lor și exemplului lor de rezistență față de teroare și închisori.
Episcopii noștri au cerut oamenilor să nu cedeze lumii. Să nu coopereze cu comuniștii.

Acum noi avem nevoie ca Roma să spună lumii: „Faceți pocăință și întoarceți-vă la Dumnezeu, căci s-a apropiat împărăția cerurilor.”

Nu doar noi, laicii catolici, dar și mulți creștin-ortodocși sunt îngrijorați și se roagă pentru acest Sinod. Pentru că, spun ei, dacă Biserica Catolică cedează în fața spiritului lumii acesteia, celorlalți creștini le va fi foarte greu să-i reziste.

Anca Maria Cernea, medic
Asociația Medicilor Catolici din București
Roma, 16 octombrie 2015. ”

Scurt, clar și la obiect…

Notă: Între mine și doamna Anca Cernea nu mai este de multă vreme loc de dialog. Calomniile la care am fost supus de site-ul tutelat de domnia sa ar fi meritat un proces, dar m-am rezumat la a închide orice încercare de dialog. Și nu sunt singurul din tabăra celor jigniți și afectați de fanatismul sectar al site-ului pe care această doamnă doctor îl tutelează.

Însă cu toate acestea, discursul ei este o mărturie de credință (făcută în fața unui episcopat care pare foarte stingher cu propria sa credință) care merită toată cinstea și respectul. Și iertarea….

cernea934

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s