Nu despre „prinţul” Paul ci despre monarhişti

Nu am comentat arestarea domnului Paul Lambrino- totuşi nu e vreun eveniment.
Însă mă uit la monarhiştii mihăişti care jubilează. Chiar nu îi înţeleg.
Una din fiicele regelui Mihai a comis o infracţiune de cea mai joasă speţă- jocuri de noroc ilegale prin lupte de cocoşi. Adică ceva de lumpen, vrednic de scursura societăţii.
Monarhiştii au tăcut foarte „demn” atunci. Au încercat să îngroape scandalul, să facă uitat subiectul.
Deşi era mult mai dureros. O „prinţesă”, la fel de legitimă în a purta titlul de „prinţesă” ca şi domnul Paul Lambrino, dar spre deosebire de acesta, pe lista de succesiune a tronului, acceptată de ei, s-a dovedit o infractoare de drept comun.
Se ia peste picior circul de cancan al familiei „princiare” a lui Paul Lambrino, dar jocul actoricesc al altui „prinţ”, Radu, mult mai bun actor- aceasta este şi profesia sa, este tratat cu o seriozitate demnă de cauze nobile.
Glumim de penibilul limbii române stricate a cuplului Lambrino, dar nu e nicio problemă că „prinţesa” Margareta nu e cu nimic mai versată în ale limbii române decât „prinţesa” Lia.
E amuzant să citim cancanurile despre familia nepotului lui Carol al II-lea, dar se cere o morgă serioasă când vine vorba de nepotul lui Mihai I, care după o aventură „princiară” cu biciclete, pizza la „palat” (care e doar o vilă- dar aşa ne place nouă, să umflăm realitatea când vine vorba de „familia regală”) şi sex, dorea să îşi vadă copilul avortat.
Că nu e responsabil să fie tată, dar se credea responsabil să fie rege….
Sau, mă rog, îi înţeleg. Este ipocrizia aceea care a ţinut loc de acţiune pro-monarhică în ultimii 25 de ani. Mimarea unei aristocraţii şi nevoia de fi legitimat- fie şi de un surogat regal, ca aristocrat.
Probabil dacă Paul Lambrino ar fi investit în „garden party”-uri în care să cheme toată mahalaua să se creadă „boierime”, ar fi acordat nişte „decoraţii” şi „distincţii”, sigur ar fi adunat în jurul său o masă de monarhişti lambrinişti (cum ăştia sunt mihăişti) care acum ar fi suferit cot la cot cu „familia regală” pentru „nedreptatea” făcută.
Realitatea e că diferenţa dintre urmaşii lui Mihai I şi urmaşii lui Carol al II-lea este doar una singură: primii au reuşit să profite de pe urma valului monarhist şi snobismului burgheziei noastre.
În rest, ambele vlăstare ale unei dinastii moarte au dorit un singur lucru: averea şi nu coroana României regale.
bogdan duca bigotul

5 gânduri despre „Nu despre „prinţul” Paul ci despre monarhişti

  1. Pai na … in ultima perioada asistam la un declin al „asa zisilor” monarhi … sau cel putin, datorita mediei aflam mai multe despre jegul celor nascuti in puf si cu lingura/ lingurita de aur in mana. Regele Suediei, Carl XVI Gustaf, a fost si el implicat intr-un scandal (acum doi ani) care a fost ingropat repejor – ditai Maria Sa regele s-a dus cu prietenii intr-un strip club. Proprietarul, un iugoslav slinos, se pare ca ii face cateva fotografi (am neclare) cand o juna stripteuza isi joaca partea dorsala direct in fata regelui … Totul a explodat in mass media, dar dupa cum am mai spus a fost ingropat repede. Ma rog, finalul e putin ciudat, iugoslavul moare subit (se pare ca a fost atac de cord – ciudat) dar nu inainte de a-si scrie memoriile intr-o carte. Asa ca ce sa ne mai plangem …

    Apreciază

    1. Bun atunci ce spuneţi voi de aleşi voştri vaşnici republicani … pe rând.
      1.Iliescu implicat în scandalul de proporţii „Mineriada” şi „Crimele Revoluţiei”
      2.Fiul ex-preşedintelui Constantinescu implicat în scandalul „Drogurile”
      3.Impostorul Băsescu implicat în scandalul „Mineriada”; „Flota” etc.
      4.Klaus Iohannis implicat la Sibiu în scandalul „Imobile obţinute din bani de maditaţii”
      Ăştea ar fi preşedinţii republicii de veşnică tranziţie pe care populaţia pe bună dreptate o alintă „Republica Jafului Naţional”
      Apropos am omis un ex-preşedinte Nicolae Ceauşescu, vinovat de genocid şi subminarea economiei naţionale şi executat prin împuşcare.
      Cam aceştea sunt o parte din multitudinea liderilor mediocri pe care România i-a avut în timpul republicilor artificial înfiinţate, fără voinţa naţiei şi cu implicarea unor forţe oculte din exterior. În fapt republica de astăzi este consecinţa republici de ieri înfiinţată la 1948 de forţele bolşeviste ale USSR şi cozile de topor româneşti minoritare de altfel în societatea vremi.

      Apreciază

  2. „jocuri de noroc ilegale prin lupte de cocoşi. ”
    Cu adevarat jusnice sint toate „combat”-urile umane; asta este degradant si nu uitati ca se pariaza LEGAL.
    Am ajuns ca oamenii sa fie considerati sub nivelul animalelor – ma org, pasarilor…
    Si asta datorita filtrului psiho-socio-programat „$$$”
    Animalele nu incaseaza bani ca se bata…
    Societatea este intr-o erooare profunda, ca daca-i spun „greseala” – sare cineva sa -i zic „regula” nerespectata, daca-i zic „minciuna” – sare altcineva sa-i las „libertatea de constiinta” si de „exprimare”…
    Nu va plaace monarhia care are obligatia de protejare a natiei… alternativa este corporatia – dezumanizarea – auto-distrugerea.
    Asta este diferenta intre oameni (cei „cu Dumnezeu”) si ne-oameni (ca-s „bionici”, re-incarnabili, … „fara Dumnezeu” ci cu Dracu’).

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu