Bilanț

Cine a câștigat în bătălia în egală măsură sângeroasă și mediatică din ultimele două zile?
Indubitabil, teroriștii.
Ei și-au îndeplinit toate obiectivele. Au ucis pe cine doreau să ucidă, au ținut aproape două zile în șah toate serviciile de securitate franceze, au reușit să atragă atenția întregii opinii publice internaționale (practic toate statele importante au reacționat, validând indirect importanța atentatului lor și maximizând-o- 4 golani algerieni din suburbiile Parisului au ținut în tensiune pe toți liderii lumii civilizate, cum sună?) și…au murit ca ”martiri”, cum își doreau, urmând să își primească răsplata în zeci de himenuri paradisiace ce așteaptă să fie dezvirginate.

Francezii și, noi, ceilalți, am pierdut.
Franța și-a dovedit neputința de a captura pe teroriști. Practic ei și-au îndeplinit toată misiunea în ciuda unei uriașe desfășurări de forțe ale autorităților franceze. Iar acestea vor rămâne pentru mult timp purtând povara imaginii comice a unor luptători anti-tero care se împiedicau unii de alții pentru a putea urca pe un dâmb de pământ cu verdeață.
Toată UE a mai primit încă o dată confirmarea eșecului multiculturalismului, dar și acum s-a făcut că nu îl vede. Mai grav, interpretând atentatul într-o cheie telenovelistică, s-a indus mediatic solidarizarea occidentalilor cu o revistă extremistă, intolerantă, antisemită, anticreștină și islamofobă- total opusul idealurilor și aspirațiilor europene.
Și de data aceasta Occidentul s-a mulțumit cu asigurările unor imami parizieni că nu e vorba de niciun jidhad și au refuzat să vadă dimensiunea reală a conflictului care se desfășoară deja de decenii: ciocnirea civilizației islamice cu democrația. Consecința va fi înăsprirea legislației cu privire la securitate pentru toți și implicit restrângerea drepturilor și libertăților pentru toți cetățenii europeni. Căci atunci când ne orbim voluntar ca să nu ne vedem dușmanul (pentru că nu e ”corect politic” sau ne strică ”fengshui”-ul) , vom ajunge, de fapt, să vedem peste tot numai dușmani…

Deci, încă o victorie ”de etapă”a islamiștilor în războiul lumilor prin care trecem….. Și vina pentru această înfrângere ni se datorează în exclusivitate. Mai ales pentru că nici lecția ei nu suntem în stare să o învățăm.

isis-flag

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s