Cică sunt un rusofil bolşevic….

De ce?
Pentru că nu confund pe ruşi cu comuniştii, confuzie care m-ar invalida intelectual.
Pentru că nu cred că Rusia este mai vinovată decât SUA în criza ucraineană.
Pentru că mi se pare firesc ca Rusia să fie direct interesată de soarta ruşilor din Ucraina, mi se pare de înţeles ca Uniunea Europeană, vecină cu Ucraina să aibă interese directe, dar nu mi se pare deloc firesc ca să se permită Statelor Unite să se implice într-un conflict regional care nu le priveşte.
Pentru că dacă este considerată legitimă existenţa Kossovo şi a Palestinei, este perfect legitimă recunoaşterea independenţei sau măcar a unei autonomii lărgite a regiunilor locuite de ruşi în Ucraina.
Pentru că ştiu suficient de multă istorie ca să ştiu că Ucraina actuală este o creaţie artificială, sovietică, care nu are cum să reziste.
Pentru că nu cred că este în interesul României să mizeze pe cartea belicoasă anti-rusească şi pro-americană, mai ales în contextul în care toţi vecinii noştri şi majoritatea statelor UE sunt mult mai moderate decât politicienii români.
Pentru că nu văd care ar fi câştigul României din implicarea în acest conflict: românii din Ucraina au de pierdut şi nu de câştigat prin susţinerea regimului instaurat de maidanezi, România pierde bani de pe urma sancţiunilor economice la care este supusă Rusia şi câştigă antipatia tuturor vecinilor şi a colegilor din EU, pentru stahanovismul nostru belicos şi exclusiv pro-american.
Pentru că nu pot să fiu solidar cu cei care îl acuză pe Putin de faptul că încearcă – nu tot timpul reuşit- să se opună „revoluţiei culturale” (de fapt anti-culturale) căreia mă opun şi eu.
De ce aş fi solidar cu femeia cu barbă şi cu Pussy Riots?
Şi, în sfârşit, pentru că înainte de a folosi cuvântul „comunist” ca subiect, atribut, complement, epitet, acuză sau laudă, am depus un efort intelectual minim ca să şi înţeleg ce este acela comunist.

20th21st

3 gânduri despre „Cică sunt un rusofil bolşevic….

  1. Rusii nu sunt comunisti sunt rusi. Nu cunosc vreun popor cu care rusii sa fi avut relatii de orice fel si care sa nu fie inrobit. Prefer de o mie de ori gay parade decat impuscarea sau bagarea la inchisoare a celor care au alte pareri. Daca Putin baga opozitia pe la bulau sau ziaristi mor subit impuscati si nu e comunist, atunci e doar rus si in concluzie mie scarba de rusi fie ei comunisti sau nu

    Apreciază

    1. P.S din 2 una: ori esti platit sa faci propaganda, ori o faci gratis, caz in care esti doar prost. Sper ca parerea mea onesta sa nu te supere. A fi prost nu e nimic rau…sunt mii care sunt. In plus doctoratul nu te face intelectual…un intelectual are dubii, indoieli, iar in materie de Rusia si Putin vad ca ai doar certitudini.

      Apreciază

      1. te intreb si eu ceva…asa curios fiind..se pare ca esti xenofob, dar esti ca lumea nu gluma…cum draq judeci tu o natiune asa una doua….ia incearca tu sa te tratezi…crede-ma, incearca….

        Apreciază

Lasă un comentariu