Când a început al treilea război mondial

Oare, peste ani, când istoricii vor face monografii ale anilor 2014-2015, oare cum le vor numi?
Primii ani ai celui de-al treilea război mondial?

Căci nu pot să nu remarc un alt aspect, cinic şi amuzant în acelaşi timp: a fost desfiinţat obiceiul declaraţiilor de război. Deci cum ar putea să ştie un istoric data exactă a începerii celei de-a treia conflagraţii mondiale?
Acum nimeni nu mai declară război. Mai mult chiar, acţiunile militare poartă denumiri din cele mai benigne: „acţiuni de pacificare”, „intervenţie umanitară”, „atac chirurgical”. Ca niciodată în istorie toţi luptă- cu tot armamentul convenţional din dotare, pentru pace.

Mă uit la americani şi la subordonaţii lor din conducerea NATO cum încearcă să convingă Turcia că ar merita să se „sacrifice” şi să devină casus belli pentru oficializarea unui război dintre SUA şi Rusia.
Deşi de aproape doi ani de zile Rusia a fost izolată pe plan extern şi supusă unor sancţiuni economice aspre, menite să o umilească, Rusia a jucat şi a tot câştigat până acum.
În Ucraina, Rusia a obţinut ceea ce şi-a dorit: Crimeea şi autonomie lărgită până spre independenţă în zonele rusofone din estul statului ucrainean.
Acordul istoric dintre SUA şi Iran se datorează….Rusiei, lucru pe care a trebuit să îl recunoască, cu ochii în pământ şi preşedintele american Hussein Obama. Ca apoi Putin să deturneze acest acord transformându-l într-o funcţionabilă alianţă regională din care americanii sunt scoşi din joc.

Deşi spera să umilească Rusia la ea acasă, în Ucraina, SUA se trezeşte scoasă din joc într-o regiune care, prin forţa armelor, fusese în zona sa de influenţă: Orientul mijlociu. Acolo practic America nu mai contează. În schimb, Rusia devine marea putere în regiune.
Nici relaţiile UE -Rusia nu au putut fi distruse de către americani. Ba chiar efortul de a inventa un război în Ucraina nu a avut drept consecinţe decât reactivarea complexului anti-american continental. Peste tot în Europa, mai puţin în ţări cu statut semi-colonial ca România.
Deşi şi în România e greu să mai vezi aceeaşi forţă a propagandei rusofobe de acum un an de zile. Ba chiar se pot vedea efecte inverse, tot mai greu mascate de agenţii de influenţă ai SUA din mass-media românească (uşor de identificat prin discursul lor de „războiul rece- anii 50”, care poate mai prinde la generaţiile „Aici Europa liberă”, dar sigur nu au vreun impact asupra generaţiilor tinere, care deja sunt adaptate mentalităţii europene- una tradiţional lipsită de simpatie faţă de americani.

Aşa că soluţia pare a fi, pentru americani, escaladarea conflictului armat în Orientul mijlociu. Iar pentru aceasta trebuie convinsă Turcia să joace. Dacă Turcia se va considera agresată de Rusia, NATO (i.e. USA şi prietenii) vor sări să o ajute, salvând astfel ISIS-ul şi al-Nusra.

Dar totuşi când a început al treilea război mondial? Sau când va începe?

12108282_1077778412232708_8248398402454019137_n

Publicitate

Un gând despre „Când a început al treilea război mondial

  1. Dar suntem în plin război, numai bezmeticii de UEropeni nu vor să recunoscă. Și ași fixa ca dată decernarea premiului Nobel islamo-fascistului Hussein ot Casa Albă.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s