Masacrul de la Bucea

Când vin informații că neonaziștii ucraineni torturează și execută prizonieri ruși, e …propagandă rusă.

Copiii uciși în Donbas de bombardamentele ucrainene nu există.

Laboratoarele americane din Ucraina, recunoscute chiar și de americani, sunt un non-subiect.

Delirul fascist rusofob care duce la ”cancel culture” pentru orice e rusesc sau suspectat de sfertdocții occidentali că ar fi „rusesc” e considerat firesc.

Faptul că grosul trupelor care luptă în Ucraina de partea Kievului e alcătuit din neonaziști asumați, nu e relevant.

Că neonaziștii ucraineni umblă prin localitățile arondate lor să execute ”trădători”, să răpească preoți care îndrăznesc să mai rămână canonic loiali patriarhului Kiril al Moscovei, să pedepsească barbar hoți și prostituate, la stâlpul infamiei, este total neinteresant pentru occidentali.

Că „apărătorul democrației și Europei”, Zelenski a lichidat libertatea presei și libertatea de conștiință în Ucraina, de nu mai mișcă nimeni în front și nici măcar jurnaliștii occidentali nu au acces la realitate ci doar la ce le spun autoritățile ucraineene sau neonaziștii (care deja se confundă cu autoritățile) e irelevant.

Faptul că, într-un exces de ”pacifism”, statele occidentale furnizează arme și muniție ucrainenilor e chiar ok.

În schimb, când ucrainenii însăilează o poveste menită cel mai probabil să acopere executarea ucrainenilor care au colaborat cu armata rusă, cu un masacru suprarealist, cu cadavre lăsate în mijlocul orașului cu săptămânile și alte aiureli care ar ridica semne de întrebare și unui student la jurnalism în anul 1, toată lumea ”bună” îmbrățișează cauza condamnării ”masacrului de la Bucha”.

Nu e prima dată când ne confruntăm cu ipocrizia criminală și prostia asasină a ”civilizației” occidentale. Dar e prima dată când lucrurile au o proporție….nucleară.

Acum luați o poză cu mine și cu pisică de la Istanbul. Spre deosebire de ”genocidul de la Bucea”, e autentică.

Deși la Bucea poate fi totuși consemnat un genocid: a fost masacrată deontologia jurnalistică care mai supraviețuise altor ”masacre” similare (fonfleurile criminale de la revoluția din decembrie, din fosta Iugoslavie, Irak, Siria, etc…).

22 de gânduri despre „Masacrul de la Bucea

      1. Lucrezi la sputnik. Esti platit din bugetul pentru propaganda.
        Esti in negare, suferi de disonanta cognitiva sau ai mai multe personalitati?
        Ce alte argumente mai vrei, tinand cont ca lucrezi pentru propaganda ruseasca si esti paltit din banii alocati propagandei kremlinului?

        Apreciază

      2. Și astea argumente?
        Dacă te doare măseaua și te duci la un stomatolog și îți zice ăla să ți-o scoți, tu îi răspunzi: ”de fapt tu faci parte din tagma stomatologilor, așa îți câștigi banii, de asta mă vrei client”?

        Problema e despre adevăr sau minciună. Pot fi și analfabet funcțional, agent de influență hindus, taliban sau burkinez, atâta timp cât mesajul meu e unul corect, a mi-l respinge pe alte motive decât mesajul însuși, asta spune ceva despre limitele tale intelectuale serioase, nu despre mine.

        Apreciat de 1 persoană

      3. Asa va invata la sputnik? Parca esti Lavrov care ne zicea ca Rusia nu a invadat nicio tara.

        Lucrezi pentru propaganda rusa, faci propaganda pentru putin, dar sustii ca nu e adevarat. Cum sa faci tu propaganda putinista? Tu doar lucrezi pentru propaganda putinista.

        Apreciază

      4. Deci m-am lămurit, malentendu.
        Ești încă un creieraș prăjit. Și, evident, laș, din moment ce nu îți asumi ceea ce scrii cu un nume.
        Nu mai pierd vremea cu tine.

        Apreciază

      5. Asta nu schimba cu nimic faptele.

        1. Sputnik este o oficina ruseasca.
        2. Tu lucrezi la sputnik.
        3. Presa de stat din Rusia le spune rusilor ca nu au invadat Ucraina si ca ucrainienii se ataca singuri.
        4. Tu, la randul tau, publici exact aceleasi texte propagandistice rusesti – ucrainienii sunt de vina, ei se bombardeaza singuri.

        Apreciază

  1. Cineva trebuie sa aiba un handicap mintal serios sa creada ca un popor isi insceneaza un masacru cu tancuri pe strazi. Esti debil mintal. Nu iti place la Bălăceanca? Vino la spitalele de psihiatrie din Jebel sau Gătaia din Banat, jud Timiş. Eşti grav bolnav.

    Apreciază

  2. Prefectul de Galati Gabriel Panaitescu, afirma zilele acestea in cotidianul Viata Libera: ”Cu empatie, oferim ucrainenilor mai mult decât strictul necesar!” Si bine replica cineva: „… poate avem nevoie si noi romanii de vreun razboi ca sa ne fie ….mai bine …si sa aiba grija altii de noi mai bine decat alesii nostri.”

    Apreciază

      1. Propaganda? Nu folosi notiuni carora nu le stapanesti continutul! In sens modern nu putem vorbi de propaganda la Sputnik. Pentru ca daca ar fi propaganda, ar fi lasata sa fie răspândita mai departe, ar fi direcționata in a modela opinii politice sau perspective publice, de a manipula cunoștințele și de a orienta comportamentul într-o direcție dorită de propagandist! Dar Sputnik este interzis, amendat, izolat, amenintat etc. Numai neprezentarea diferitelor laturi ale unui subiect și amestecarea informațiilor și a opiniilor caracterizează tehnicile de propagandă. Daca Sputnik ar face propaganda ar fi în contrast cu perspectivele pluraliste și critice, care sunt modelate de diferite experiențe, observații și evaluări și de un discurs rațional. Asa ca vorbesti in necunostinta de cauza!

        Apreciat de 1 persoană

      2. Bineinteles ca sputnik, oficina putinista, trebuie sa fie interzisa. Vorbesc in cunostinta de cauza. Pe timp de razboi propaganda inamicului trebuie sa fie interzisa. Or aceasta benzinarie cu arme nucleare condusa de kgb-isti care ameninta tarile vecine cu atacuri cum nu au mai vazut in istoria lor daca indraznesc sa se apere de un dictator este acum in razboi rece cu Europa si SUA. Tot ce este propaganda putinista trebuie interzis. Avem o istorie cu dictatorii rusi. Stim foarte bine cum opereaza. Asadar, asta este pretul pe care va trebui sa il plateasca locuitorii rusiei pana se trezesc din betia razboiului: interzisi in toata Europa si distrusi economic.

        Apreciază

  3. Vroiam sa intreb, cumva retoric, pentru ca altfel e ilar. Prin ce puncte de frontiera a atacat Ukraina Rusia. Ce zone a ocupat? Au ajuns la Rostov, au incercuit Bolgorod si il nimicesc cu artileria? E adevarat ca au ras Sevastopolul de pe harta iar locuitorii ramasi traiesc ca niste sobolani in subsoluri fara alimente, apa, caldura, electricitate? Am inteles ca au murit ceva sute de copii rusi iar alte sute sunt raniti. Inteleg ca in Sochi populatia s-a refugiat in adaposturile subterane din cauza bombardamentelor repetate in miez de noapte. E adevarat ca avioane ukrainene de atac la sol le bombardeaza parcurile si magazinele? Fabricile si caile ferate? E adevarat?

    Apreciază

  4. Gresit! Putin nu e dictator! Dintr-o perspectivă istorică, nu orice formă de guvernare cu sau fără alegeri libere contează drept dictatură. Dacă această pretenție la putere este în general recunoscută ca fiind legitimă, atunci nu se vorbește despre o dictatură. Dictaturile au fost întotdeauna înrădăcinate în revoluții, în revolte și rascoale, motiv pentru care obținerea și menținerea puterii ar necesita de obicei un efort deosebit, ceea ce nu e nici pe departe cazul lui Putin in Rusia. Fa o paralela cu Stalin, si-ai sa vezi cat de inechitabila e comparatia!

    Apreciat de 1 persoană

      1. Sa nu uitam ca rusii inca din 2014 ii cam cer lui Putin sa transeze situatia cu tara vecina, de cand a inceput persecutia populatiei civile de etnie rusa din Ucraina!

        Apreciat de 1 persoană

  5. Ce volute retorice, ce ingeniozitate hermeneutică! Dar în esență, exact mesajul rușilor. În următorul post Duca o să ne convingă că de fapt Ucraina a atacat Rusia iar Rusia duce din nou Marele Război pentru Apărarea Patriei. Împotriva NATO. Când NATO nici nu a ajuns acolo. Ia dă domnu’ Duca niște dovezi că este așa cum spui. Că de argumente retorice de tip Sputnik suntem sătui.

    Apreciază

Lasă un comentariu