Buna Vestire

Cântările Bisericii definesc poate cel mai bine această sărbătoare ca ”începutul mântuirii noastre.” Iar numele de ”Buna Vestire” dat acestei sărbători este practic celălalt nume al Creștinismului: Evanghelia, Vestea cea bună a mântuirii noastre.
Evenimentul prăznuit astăzi îndreptățește întru totul această interpretare și relatează nu doar momentul minunat al conceperii Domnului Iisus Hristos ca Om adevărat, în pântecele Fecioarei Maria, dar ne arată și ”mecanismul” mântuirii- care este împreună lucrarea dintre Dumnezeu și om.
Dumnezeu iubește atât de mult omul, respectă atât de mult încununarea creației Sale, încât voința Sa se supune voinței omului.
Dacă Fecioara Maria nu ar fi acceptat să devină Maica Domnului (acel minunat ”Fie mie după cuvântul tău…”) mântuirea ar fi fost practic imposibilă.

bunavestire30_sxvi

Mulți se întreabă cum de e posibil răul în lume, cum de îl ”îngăduie” Dumnezeu- el este posibil pentru că este posibilă libertatea- acest cuțit cu două tăișuri, care nu e dar decât în măsura în care este însoțit de multă și înțeleaptă responsabilitate. Fără responsabilitate, libertatea este cauza răului.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s