Despre minionii frumoşi, liberi şi….

Îmi spune o prietenă:
„Dar ce rău eşti tu cu cei din piaţă. În definitiv, nu e vina lor că avem nişte politicieni ca ăştia.”

Ba vă rog frumos, este vina lor. Este vina acestor minioni, hipsteri, tineri frumoşi şi mânioşi, şi liberi, şi…..
Ei sunt, mai toţi, tineri cu studii superioare (un procent important are studii postuniverstare), urbani, care câştigă undeva peste media pe economie sau au surse de venit (părinţii) care le permit să ducă o viaţă de clasă de mijloc iar grijile lor să fie „cu ce mă îmbrac mâine?” şi „la ce club ieşim sâmbătă?” şi nu „dacă iau bucata asta de telemea îmi ajung bani şi de roşii?” cum gândesc foarte- foarte mulţi cetăţeni români.
Astea sunt calităţi care ar trebui să îi facă elita de azi şi de mâine a clasei politice româneşti fără nicio problemă. Tot ce ar trebui ar fi să încerce să şi gândească în consecinţă.

Însă ce să vezi?
Această generaţie care ar trebui să fie viitorul frumos şi liber al României. se dovedeşte a fi cea mai mare turmă cuvântătoare din istoria societăţiii civile româneşti.
Uitaţi-vă la lozincile lor- alea din 2012, din 2013, din 2014, di 2015. O lozincă este rezumatul unei doctrine, unei viziuni şi a existat şi există tot timpul în lumea profesioniştilor politicii, o atenţie sporită faţă de scandărle din piaţă.

Trecem peste imbecilul „Cine nu sare, nu vrea schimbare”- lozincă joculeţ care atinge gradul de inteligenţă al jocurilor de grădiniţă şi de ….team-building pentru corporatişti.
Ce vedem? Fie prostii utopice („să schimbăm sistemul”, „nu mai vrem partide”, „o altă clasă politică”), idioţenii ideologice („democracy is a lie”, „jos capitalismul”- ei fiind toţi beneficiarii sistemului capitalist, „jos comunismul”- ei fiind adepţii unei viziuni anarho comuniste) sau aiureli care arată că nu au stat să caute măcar pe Google ce şi cum cu privire la doleanţele lor.
Doamne, ce certuri am avut în timpul episodului hipsteriot din 2013, cu o domnişoară, altfel foarte drăguţă, care era pornită pe redevenţa la aur, dar nu ştia ce e aia redevenţă….

Să ne uităm la sondajele făcute în piaţă. 65 la sută se cred de dreapta, dar 70 la sută vor mai mult stat- semn că tinerii frumoşi, liberi şi inimoşi nu au pierdut vremea să vadă ce înseamnă a fi de dreapta-articolele de pe wikipedia ar fi fost suficiente.

Votează cu „jos comunismul”. Că aşa ştiu ei: unii sunt comunişti, deci trebuie votat contra lor. Cine sunt comuniştii ăia? Se postează informaţia pe Facebook şi e credibilă.
La prezidenţiale au fost atât de porniţi să apere ţara de comunism încât nu au binevoit să vadă cine este candidatul pe care l-au votat cu pasiune isterică- idiotismul e totuşi mai periculos decât ce credeau ei că ar fi comunism.

Îs mai uşor de manipulat decât babele lui Dragnea sau ale lui Mazăre. Alea votează pentru o sticlă de ulei şi un kil de făină- ceea ce nu e puţin pentru ele, în timp ce pe tinerii frumoşi şi liberi nu îi cumperi cu nimic. E suficient să le exciţi glandul cu care fac ei politică şi să le susuri direcţia în el….

Îs toţi foarte anticlericali. Nu vor catedrale ci spitale, dar nu se chinuie să se documenteze cu privire la mici amănunte bugetare- cum ar fi: câţi bani dă, în mod real Statul Bisericilor? Şi câţi bani dau, prin taxe şi impozite, Bisericile Statului?

Urăsc Parlamentul pentru că nu le plac parlamentarii. Aşa că vor un parlament mic şi cât mai slab ca putere- că atât îi duce pe ei mintea. Vă daţi seama că dacă le-am da putere executivă ar dărâma spitale pentru că sunt urâte? Sau pentru că unii medici iau şpagă?

De la oameni cu studii, ca ei, m-aş aştepta să înţeleagă cum e cu justiţia. Dacă le place libertatea, să îi deranjeze lipsa de control asupra procurorilor- transformaţi în ţara asta în nişte semizei. Dar….îs mai fanatici cu „anticorupţia” lor decât fanii lui Arsenie Boca….

De ce îi fac minioni? Pentru că sunt sclavi amuzanţi şi inconştienţi. Probabil ei ajung să se creadă chiar un mecanism important al societăţii româneşti, când nu sunt decât un mecanism al manipulării care transformă România în direcţii străine de democraţie şi de libertate.
Revoluţionari în afara programului de lucru, nu sunt în stare să se organizeze sindical pentru a îşi apăra drepturile încălcate în corporaţii, lor li se instrumentalizează de către „băieţi deştepţi” masturbările civice….

Ce pot să iubesc la ei? Că mi-au furat orice speranţă că în România va fi normalitate?
Cel mult îmi provoacă milă….

Minions

Publicitate

2 gânduri despre „Despre minionii frumoşi, liberi şi….

 1. Interesant e ca vrem schimbarea de care nu suntem capabili. In tara lui Papura-Voda in care gandim si actionam ca curu (fara sa-mi cer scuze de expresie) nimic nu mai poate fi schimbat. Candva mi s-a zis: oamenii destepti pleaca din Romania daca au ocazia sa o faca. Probabil ca asa trebuia sa fac si eu, asa vor trebui sa faca si copii mei.

  Ce sa schimbi in tara asta cand dintr-un drum secundar incerci sa intrii si tu intr-o coloana si stai 10 minute pana ii moare unuia motorul sa te poti baga ? Ce sa schimbi cand din alea 30-50 de masini nimeni nu se orpeste ? Am eu o problema cu asta ! E normal sa nu te lase nimeni cat timp ei sunt pe drumul ala „bun”

  Ce sa schimbi in tara asta cand vezi pe drum (centura Brasovului) un tampit de sofer cu copilul de 5 ani pe locul din dreapta facand slalom printre masini ?

  Ce sa schimbi in tara asta cand incerci sa faci o depasire si tampitul pe care il depasesti isi rupe masina in doua doar-doar sa nu-l depasesti, sau sa te bage in sant ?

  Ce sa schimbi cand mai avem un pic si oprim masina in drum, de dam pantalonii jos, ne cacam si plecam mai departe ?

  Vreti sa schimati ceva ? Schimbati-va pe voi inainte de toate !

  Nu sunt un sofer frustrat, sunt doar un locuitor al acestei tari si m-am nascut intr-un moment nefericit sau mai bine spus intr-un loc nepotrivit, sau ambele.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s