O mie de oameni care ar putea salva România. Prea mulţi?

Mă gândeam că problemele României ar putea fi rezolvate dacă s-ar găsi o clasă politică de doar o mie de oameni, dispuşi să îşi asume guvernarea
E chiar aşa de greu să găsim în ţara asta, de 18 miliioane de locuitori, o mie de oameni care să întrunească câteva criterii? Astea ar fi, aşa- superficial- vreo nouă.
1. Să iubească România şi să le pese sincer de interesele ţării.
2. Să nu fie şantajabili de către alţii.
3. Să aibă bun-simţ şi simţu măsurii întru toate, inclusiv în linsul mierii care se mai scurge din borcanul bugetar.
4. Să fie oameni cultivaţi.
5. Să fie oameni pasionaţi de domeniile lor de interes.
6. Să fie sociabili şi oameni ai dialogului.
7 Să nu fie snobi.
8. Să se cunoască şi să se respecte între ei, chiar dacă sunt de orientări politice diferite.
9. Să aibă familii onorabile- nu cu potenţial de şantaj şi minusuri grave.
De ce o mie?
Păi să o luăm aşa: un guvern funcţionabil şi viabil ar trebui să aibă un premier, paisprezece ministere. Un minister ar trebui să aibă un număr de maximum 4 secretari de stat. Deci echipajul complet pentru două cabinete ministeriale ar trebui alcătuit di 150 de persoane- 75 de fiecare guvern.
Mai adăugăm 84 de prefecţi şi subprefecţi pentru fiecare guvern- deci 168 pentru două guverne care să se alterneze.
Deci, până acum avem 318 oameni.
Un Parlament bun pentru România Ar trebui să aibă 319 deputaţi- 300 aleşi şi 19- gluma aia proastă cu „minorităţile naţionale”, şi 101 senatori (ca să fie 420 de parlamentari cu totul). Să spunem că nu toţi trebuie să fie oameni perfecţi- au şi ticăloşii drept constituţional la reprezentare.
Să zicem că sunt 75 la sută. Asta ar însemna 315 parlamentari care să fie propuşi pe locuri eligibile pentru că sunt o elită şi nu pentru că sunt în cine ştie ce „combinaţii” sau pentru că pur şi simplu sunt prostănacii câte unei familii de bişniţari milionari şi trebuie să aibă şi ei un statut social-politic.
Şi aşa am ajuns la cifra de 633 de persoane.
Să mergem mai departe: Avem un preşedinte care trebuie să aibă nişte consilieri: să spunem că ar avea nevoie de o echipă de 15 consilieri- o reflecţie a guvernului în curte la Cotroceni, deci…..16 persoane în aparatul Administraţiei Prezidenţiale. Şi aşa ajungem la cifra de 649.
Restul de 351? Sunt nenumărate poziţii în aparatul de stat în care aceştia se pot „antrena” pentru a accede mai apoi în portofolii ministeriale. Un soi de „rezervă de cadre”.
Chiar nu se găsesc o mie de drepţi care să salveze cetatea Sodomei care a devenit România?

„Şi apropiindu-se Avraam, a zis: „Pierde-vei, oare, pe cel drept ca şi pe cel păcătos, încât să se întâmple celui drept ce se întâmplă celui nelegiuit? Poate în cetatea aceea să fie cincizeci de drepţi: pierde-i-vei, oare, şi nu vei cruţa tot locul acela pentru cei cincizeci de drepţi, de se vor afla în cetate? Nu se poate ca Tu să faci una ca asta şi să pierzi pe cel drept ca şi pe cel fără de lege şi să se întâmple celui drept ce se întâmplă celui necredincios! Departe de Tine una ca asta! Judecătorul a tot pământul va face, oare, nedreptate?” Zis-a Domnul: „De se vor găsi în cetatea Sodomei cincizeci de drepţi, voi cruţa pentru ei toată cetatea şi tot locul acela”.

Ganditorul_hamangia

Publicitate

3 gânduri despre „O mie de oameni care ar putea salva România. Prea mulţi?

 1. Avand in vederea pierderea aproape completa a suveranitatii,
  – si procedural (votarea europarlamentarilor echivaland cu supunerea fata de de armata albasteilor/tehnocaratilor inhaitati la Bruxelles)
  – si reprezentativ – cei trimisi acolo
  – venetici/alogeni,
  – rataciti – papistasi, protestanti, atei – liber-[fals si prost] cugetatori,
  – pagani – „scientisti”, hinduisti-yoghini
  – inselati anti-crestini
  – degenerati moral (bolnavi psihic guralivi si agresivi)
  – ne-competenti mintal (manipulati de ocultism si prostituandu-se – fiind platiti de forte straine anti-romanesti si anti-crestine)

  propun in completare:
  a) Raspuns intrebarii Dumneavoastra „Restul de 351?” – pai, sa fie reprezentanti in structurile europene, euro-atlantice si la organisme, organe si … banci internationale.
  b) Parafrazand pct. 1 – zic eu, sa „vada” interesul romanilor in a avea o tara independenta si suverana cu teritoriu unitar, indivizibil, INALIENABIL (deci, in nici-o uniune fie de apus fie de rasarit!), necolonizabil cu functionare statala si norme sociale bazate pe Crestinism, adica pe Ortodoxie si nu pe paganismele Apusene (rationalism, ateism, hedonism, feminism, scientism, humanism – transhumanism, satanism, etc.) ori Orientale (islamism, materialism, socialism – comunism care tot aia e dar in diferite etape…, kibuts-ism ori „ashram-ism”… intelegeti comunitati tribale supuse demonic cum sint yoghinii, inclusiv moralisti – budhisti, zen … culmi ale nesimtirii si vicleniei „logice”).
  c) Anularea instrainarilor averii nationale, intai prin raportarea la „piata” din Europa – cat costa fabrica germana de … (ce-or mai fabrica) – ok, o dau pe-a mea cu acelasi pret; nu vrei, ok . Vrei ceva de la mine? Pretul e mai mare ca la tine fiindca e de la mine, nu gasesti pe piata ta, este „noutate”! Nu vrei, e OK din nou – stai voi sa mancati scoarta de copac si praf de chimicale si nu imi trebuie poleial cu articole de 30 de centi facute in China si aduse in RO pentru 250 de euroi…! s.a.m.d.
  d) Anularea vanzarilor tip „1 leu” ca se preiau pierderi – asta este tampeal occidentala; ei au inventa un exemplu ca prostii (hotii) sa faca regula cu „temei civilizatoriu” Chiar nu vedeti ca teoriile economice sint povesti de fraierit platitorul de taxe si supt seva din masa de manevra?

  In acest fel, iesirea din UE si din NATO sint necesare pentru supravietuirea neamului – singura alternativa fiind dez-alinierea si intrarea in recesiune pentru „a ne intinde cat ne este plapuma”.
  Uitati-va ce „facea” neamul asta acum 25 de ani si ce a ajuns, sa manance toata mizeria otravita, modificata genetic, importata din cele mai proaste surse… sluga la niste psihopati care stau cu pusca in mana si scuipa pe tot ce ne este noua scump!
  Parca iti vine sa te gandesti la „fiul risipitor” dar al plecase de-acasa, nu a adus nenorocirile in casa tatalui sau…
  Acum, ratacirea s-a facut „in virtual”, nu a plecat omul ci au adus beleua, nu cu arme si garduri ci cu instrainarea surselor nationale asa cum Iuda l-a „predat” pe Iisus…
  In paralel, cine vrea „ca afara”, sa mearga „afara”.
  Da’ sa ramana acolo vreo 50 de ani – dac-o trai in abisul moral si spiritual distrugator de acolo (aici…).
  Cui nu-i place tara, nu-i place neamul si nu are de ce sa ramana intr-un loc unde „deusmanit vei fi de toate…” – ma refer la toti alogenii si lipitorile aciuate – jidani, muscali, polaci, secui, tatari si altii – sa dispara din Parlament „minoritatile” – ori sint romani (cetateni) si se bucura de libertati cetatenesti in orice formatiune politica ori sa stea acasa.
  Pot fi consultati, asa, ca sa fie bagati in seama – neamul nostru a fost tolerant si rabdator fara sa faca reguli scrise pentru asta, este o caracteristica a oricarui crestin si o mostenim in cultura dinainte de Hristos – vezi Dromichaete si nu numai…
  Este clar ca insolvabilitatea, necongruenta despre care marturiseau cei doi oameni de stat apuseni „gandind” (sa nu spun „conspirand”) la extinderea „imperiului” – Mitterand si Schonn este existentiala: cand vine vorba de supravietuire, falsul crestin (occidentalul) nu cedeaza nimic crestinului (rasariteanului) fiindca primii l-au omorat pe Dumnezeu” in timpul ce ceilalti ii asculta poruncile ca unui Domn viu.
  … Nu astea au fost cuvintele, este interpretarea mea insa ati vazut prin presa, discret ce zic „ei” – „vă va fi bine daca vă faceti protestanti…”!?!
  –––
  Dar cred ca mai degraba vine „sfarsitul lumii” decat sa se mai indrepte ceva – nu ca as vrea eu ci ca este scris si se vede ca desi ni se pare ca „mai e mult pana departe”, „nimeni nu stie nic ziua nici ceasul…”

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s