Scrisoare deschisă propagandiștilor euro-atlantici

Doamnelor și domnilor agenți de influență, dacă vreți să fiți convingători, fiți mai nuanțați, mai persuasivi. Fiți mai nuanțați….
Nu știu cum o fi la bulgari, dar sigur în niciun alt stat membru al UE și al NATO, propaganda oficială nu e atât de lozincardă cum o văd la noi, nu e atât de evidentă ca ”ordin pe unitate”.
Plus că nu s-a depășit nivelul propagandei comuniste: elogii mesianice la adresa marilor frați de la Apus, dublate de crize prost jucate de paranoia cu agenturi străine care (pe rețele de socializare, cum altfel?) încearcă să submineze valorile euro-atlantice.
Peste tot, în țările alea idealizate de propagandiștii noștri, există partide eurosceptice puternice, mișcări pacifiste care denunță (și nu tot timpul greșit) imperialismul și crimele de război și împotriva umanității făcute sub drapelul SUA sau al NATO.
Sunt mulți americani care l-au votat pe Trump tocmai sperând că va retrage America din războaie care nu sunt ale sale și va rezolva problemele interne. Și care sunt, probabil, foarte dezamăgiți de mitocănia președintelui care se laudă pe twitter cât de funcționabil este ….butonul său roșu.
Într-un cuvânt, există libertate de conștiință, libertate de expresie (fie ea și îngrădită de inepțiile corectitudinii politice), libertate de a polemiza.
Paradoxal, noi, euroscepticii și cei care au obosit să mai creadă în mesianismul american, suntem cei care asigură României amprenta de țară occidentală.
Dumneavoastră, cei care regizați steaguri ale UE în piața Victoriei, care ieșiți cu steagul SUA la mitinguri românești și care aplaudați comportamentul de vechil al ambasadorilor hegemonilor, care vreți să considerăm un fel de bucurie că avem trupe străine staționate pe teritoriul național, sunteți exponenții frustrărilor provinciale și celor mai proaste aspecte ale balcanismului: servilismul frustrat, slugărnicia arogantă, snobismul prostănacului……
11203003_10155662682000454_1377851522567767942_n1
Publicitate

Un gând despre „Scrisoare deschisă propagandiștilor euro-atlantici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s