Trump, Siria, antihrist….

 

Contemplând evenimentele din Siria nu pot face decât teologie.
De ani de zile e deja un fapt recunoscut acela că în haosul sirian singurul sprijin pentru creștinii din Siria, victime ale ISIS și Al Nusra, au fost autoritățile de la Damasc.
Statele occidentale nu s-au sfiit să susțină deschis organizații teroriste islamiste ca fiind ”freedom fighters”. Inclusiv ISIS a avut luna sa de miere cu idioții utili de la conducerea Statelor Unite, Marii Britanii, Franței și UE….
 
Venirea lui Donald Trump la Casa Albă a fost aplaudată cu speranță tocmai de către conservatorii creștini din toată lumea. Că îl plăceam sau nu (eu recunosc că nu l-am plăcut niciun moment), vedeam în el măcar o minimă șansă pentru normalizarea politicii occidentului, pentru ieșirea din capcana ideologică în care acesta a căzut, pentru regândirea lumii pe ideea de pace.
În această dimineață aceste iluzii s-au spulberat definitiv: și Donald Trump a devenit un criminal de război, un agresor al libertății și suveranității altor popoare. Pretextul invocat (un presupus- deși ilogic- și nedovedit atac cu arme chimice) e atât de subțire și de evident în minciuna lui încât e destul de evident faptul că nici nu le mai pasă liderilor occidentali să mai mimeze măcar respectul față de legalitate și legile războiului.
Speranța creștinilor din Occident a adus împreună cu aliații săi un ajutor nemeritat Jidhadului islamic, care cel puțin în Siria, urma să fie înfrânt.
Speranța creștinilor din Occident a atacat cu rachete pe cel care s-a dovedit a fi nu doar speranța, ci protectorul real al creștinilor din Siria.
 
Unde e teologia de care vorbeam la început?
De la alegerea lui Obama din 2008- când atmosfera nu doar în SUA, ci și în lume, căpătase o dimensiune mesianică- am avut senzația că asistăm la un exercițiu propedeutic pentru venirea lui antihrist.
Antihrist va fi o mare speranță care va înghiți pe aproape toți și îi va face pe aproape toți complici ai săi. Dar pentru această reușită a celui ce se pregătește să vină, stăpânitorii acestei lumi (care nu sunt masonii, nici bielderbergii ci…numele lor este legiune, cum știm din Scriptură) ne ”antrenează” printr-un joc de speranțe și iluzii care să ne facă complici.
Acum, noi, creștinii care ne-am pus speranțele în Trump, avem de ales: vom continua să credităm pe acest om, făcându-ne complici morali ai lucrării sale? Sau vom retrage încrederea noastră? E și acesta un exercițiu pregătitor pentru ce va trebui să facem când va veni antihristul….
P.S. Să nu credeți că doar progresiștii vor fi în tabăra lui antihrist.  Va avea și un puternic partid conservator în spate, așa cum în Biserica ultimelor zile vor fi mulți progresiști convertiți la Hristos și la….realitate.

Ikone in Homs

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s