„COMPLEXUL TELEORMAN” ȘI RĂZBOIUL DE INDEPENDENȚĂ

 

Atât PSD cât și Liviu Dragnea personal au intrat în politica mare. E ceva inedit pentru politica românească de după 1990, nu doar pentru pesediști.

Ce înseamnă politică mare?
Înseamnă că se iau la trântă nu doar cu rivalii politici ci încep să mârâie și chiar să lupte cu păpușarii care controlează jocurile politice de la noi.
Atât PSD cât și Dragnea, personal, au început să poarte un război periculos dar foarte important pentru România: războiul de independență.
Mafia suprastatală construită de ambasade, o rețea de ong-uri finanțate copios de pe afară, care a inventat DNA-ul și a preluat controlul asupra serviciilor secrete, parchetelor și multor instanțe, este acum demolată. Nu s-ar fi putut face lucrul acesta dacă PSD-ul lui Dragnea și ALDE-le lui Tăriceanu nu ar fi avut curajul (sau poate disperarea- e cea mai bună resursă pentru curaj, cică) de a spune ”Stop” și de a începe regândirea unui plan de țară. De data asta, de țară suverană.
Aici e secretul luptelor din ultimii doi ani, nu doar pentru eliberarea justiției ci și pentru blocarea unor pretenții neocoloniale, precum mizeria de lege off-shore.
Și acesta este motivul pentru care mafia de o numim ”stat paralel” a mobilizat și va mobiliza ”civic” fascistoizi în converși să lupte pentru ”justiție”:

Însă Dragnea și PSD au pornit la o luptă pentru care nu sunt pregătiți. Problema lor este aceea că nu au oameni de încredere, nu au o strategie și improvizează prost.

E de-a dreptul frustrant să vezi că PSD, pornit într-o luptă ce poate avea consecințe istorice, nu poate scoate la înaintare decât personalități de anvergura doamnei Dăncilă. Care, să nu fiu înțeles greșit, cred că e o doamnă cumsecade, bănuiesc că nu e atât de proastă pe cât o acuză adversarii, dar este evident și de pe lună că este depășită de dimensiunea mandatului ei, de responsabilitățile sale, repet, istorice.
Dar dincolo de asta este evidentă criza de comunicare și de strategie. Se încercă o lovitură de stat pe străzile din București și toată presa internațională acuză guvernul de crime.
Oameni manipulați sau poate doar fanatici ies cu declarații delirante despre ce se întâmplă în România iar PSD și guvernul răspund cu scrisorele șchioape și declarații de presă pe care nu le vede nimeni.
Europarlamentarii PSD par fie incompetenți, fie trădători. În același timp, în țară sunt lăsați să apară la televiziuni niște comunicatori ai partidului care fac mai mut rău decât bine.

Se ajunge la situația amuzantă în care cea mai bună guvernare din istoria postcomunistă, cu cele mai bune rezultate, să fie anulată de o propagandă agresivă și de o contra-propagandă care e semi-erectă când nu e clar impotentă.
Lumea ajunge să creadă că da, au crescut pensii, au crescut lefuri, au scăzut taxe, dar ….nu se mai poate cu comuniștii ăștia, că murim de foame. Pentru că lumea, nu de ieri de azi, ci de când e istoria, are tentația aceasta, de a pune botul la propagandă.

Apoi ”complexul Teleorman” e deja epuizant. În disperarea de a avea oameni loiali, Liviu Dragnea apelează la cei pe care îi cunoaște.
Însă Videle, Roșiorii și Alexandria sunt departe de a putea oferi resurse pentru București, ce să mai vorbim pentru o bătălie care se poartă la nivel de UE și de NATO?
PSD a intrat în politica mare, dar a intrat cu oameni mici. Și când spun asta nu mă refer la Liviu Dragnea, care este, în opinia mea, un politician de anvergură comparabil cu foarte puțini de la noi (iar faptele confirmă lucrul acesta)
Însă Dragnea trebuie să înțeleagă că loialitatea nu e suficientă. Nu când pleci la războiul de independență.

 

Bogdan Duca

Un gând despre „„COMPLEXUL TELEORMAN” ȘI RĂZBOIUL DE INDEPENDENȚĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s